Thursday, October 8, 2009

akhirnya ~

hmpp....

today, at last seorg homo sapien nih...specifically my classmate bercakap jugak wif me..after we "perang SMS" about anti-Malaysia..itu pun setelah my effort to sapa him 1st to start berdamai (loser btol la nak gado lame2 nih...mcm bangang)...*org educated xsume yg can open minded*

1 late nite, he sms me coz not satisfied wif what Msia had done.. (boring la nk cite bende2 xde faedah nih...psl curik sane sinih xtentu hala laa) den he said he was pissed off when Msia kutuk2 lagu "indonesia raya" after he read blogs n stupid info in internet (carikla source yg relevant sket mcm History # ke) .... i replied "i am angry too when u guys burned n stepped on jalur gemilang but we never do anything towards it..our media nvr provoked anything" >>>> saye replied dlm bhse indo laaa tp nk translate in english

i explained to him panjang lebar ... in Msia we also hv Chinese n Indians besides Malays..we also proud of dragon dance, inai, segala jenis roti kt kdai mamak tu, indian dance, cheongsam, sari bla2....tp dieorang xpnh plak kecoh2 nak "bunuh" kami... sepak takraw, tomyam fr Thailand pun...xde plak org Pattani kt Golok tu nk panah lembing or ambek golok (parang) tikam kt kami...

i asked him y he behaved like this coz other local frenz nvr judged other foreign students (Malaysians laa) like this.... (saye tumpang kete Chox- bdk Bali everyday balik kelas, pnh je tmpang kete2 bdk2 lain jugak g class - Adit & Arisia, hangout over d weekend or after class bersuka ria tgk movie, makan2 wif bdk2 Indonesia dimana saye SORANG je bdk Malaysia pnh pkai bj kurung lgk g Sutos, GM, TP mane2 la..xde plak hal nyeh)xpnh ader bangkit issue nih..

p/s : dier nk pertahankan statement dier je.. saye pun penah joined debate jugak (pnh dpt best speaker lgk tu)...saye ader points2 relevant jugak nk rebel...

ok xper lah..saye dh tried d best to peace d world coz smlm sye sms "i think we hv to f2f about this thing if u still hv anything to explain wif me coz if non of us ..either u or me ...dont make a step to move on, nothing gonna change"

setelah berminggu2 saye tego je la dier (sye bukan jenis suke carik pasal ngn org n xsuke la gado2 nih sbb xde untung)..die pun dah ok n gv +ve feedback..n ksk sye pinjam notes dier tadi..hehehehhehe... ok peace nyerkk !!! sayangggggg Malaysia + Indonesia !!!! yeayyyy

4 comments:

raxm raxis said...
This comment has been removed by the author.
raxm raxis said...

yeahh, satu rumpun, satu bgsa...
xkn nk gado sesama sndri...

freNNy said...

hehehe...

baeknyeh jiwa hang nyerk...

azmi..
biler nk turun surabaya?? jalan2 ...jom2.... intan leh bawak..hahaha...

grad lmbt lgk nih..ader je masa ..insyaAllah

raxm raxis said...

surabaya..???
hehe...xtao la intan.
klu nk pegi..mgkin pegi jgk nt..hehe.